Üveg fajták

Plexi (Acryl glass)

A plexi előnye, hogy rugalmas anyag lévén nem törik könnyen. Ha törik akkor sem szilánkosra, így nem sérti meg a számlapot és a szerkezetben sem okoz kárt. Ezenkívül polírozható felületi karc esetén.

Kristályüveg (Mineral Glass)

A legtöbb divatóra üvege krisályüvegből készül. Felületi keménysége és rugalmassága nagyjából megegyezik az ablaküveggel. Sok gyártó előszeretettel használja, bár nem annyira ütés- és karcálló, de viszonylag olcsó és egyszerű pótolni, ha betörik.

Edzett - keményített - kristályüveg (Hardlex)

A kristályüveg egy olyan fajtája, amelyet a gyártás során 650°C-ra felhevítenek, majd hideglevegővel hirtelen lehűtenek, ezáltal alakul ki az edzettség. Az üveg karcállósága, ütésállósága, hajlítószilárdsága, hőmérsékleti ellenálló képessége az eljárás során a többszörösére növekszik az egyszerű kristályüvegéhez képest.

Zafírüveg (Saphire glass)

Zafír üveges órák esetébe a hátlapon vagy a számlapon jelzik ezt a különlegességet, kivétel a prémium óráknál, mert azoknál minden esetben zafírüveget használnak. Ezt a fajta üveget a hétköznapi használat során szinte lehetetlen megkarcolni. Viszont a hátránya pont a ridegsége és egy erős ütés következtében apró darabokra törik. Tehát nem ütésálló és karcálló, hanem csak karcálló! Előállítása igen költséges, hiszen a szintetikus zafír nemesfémnek számít és a csiszolása sem egyszerű.

 

Webáruház készítés
argep.hu