Óraszerkezetek

Mechanikus szerkezet

Az óra működéséhez szükséges energiát - amelyet egy rugó tárol - a koronával történő, kézi felhúzás biztosítja. Kerülni kel a túlhúzást. A szerkezetet javasolt 2-3 évente szakszervizben átvizsgáltatni, kitisztíttatni, hogy pontosságát megőrizze és élettartamát meghosszabbítsa.

Járáspontosság: +/- 10-20 mp/nap

Automata szerkezet

Az óra működéséhez szükséges energiát - a mechanikus órához hasonlóan - egy rugó tárolja, azonban annak felhúzását az óra hordás közben "automatikusan" elvégzi. A teljesen felhúzott állapotban lévő szerkezet nyugalmi állapotban lévő járástartaléka kb. 40 óra. Ha az órát hosszabb ideig nem hordják, javasolt az esetenkénti kézzel történő felhúzás. Az óra rendszeres viselés esetén folyamatosan jár. A szerkezet rendszeres karbantartása évekkel meghosszbbítja az élettartamát, ezért javasolt 2-3 évenkénti szakszervizben történő átvizsgálás, újraolajozás.

Járáspontosság: +/- 5-10 mp/nap

Kvarc szerkezet

Az óra működéséhez szükséges energiát az órában lévő elem vagy akkumulátor biztosítja. Elemcsere általában 1,5-2 évente szükséges, melyet javasolt szakszervizben elvégeztetni, mert egy rossz minőségű elem károsíthatja az óraszerkezetet.

Járáspontosság: +/- 3 perc/év

Webáruház készítés
argep.hu